Gratis

Bästa VPN Gratis Prövningar

  • Få tillgång till geoblockerade webbplatser och appar från vilket land som helst
  • Dölj din IP-adress för anonym surfning & torrenting
  • Lås upp Netflix, BBC iPlayer, Disney+, Hulu, HBO & mer
  • Gratis VPN-utvärderingsversioner för att njuta av de bästa VPN gratis

Här är gratisversionen av de bästa VPN tjänsterna du kan hitta online.

[table id=1 responsive=”mode”/]

Betald vs Gratis VPN

Det finns ett stort antal VPN-leverantörer runt om i världen och många erbjuder en gratis tjänst. Problemet är, vilken nivå av hastighet, tillförlitlighet, säkerhet och support kommer dessa gratis tjänster erbjuda? Som du mest kommer att använda din VPN för att strömma innehåll, hastighet och en tillförlitlig anslutning är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer en leverantör. Dessutom kan din VPN-anslutning bära vad som kan vara känslig information, därför är det viktigt att se till att den överförs med robust kryptering via ett säkert och effektivt nätverk. Nedan följer en sammanfattning av de viktiga faktorer som bör beaktas.

Säkerhet är en oerhört viktig faktor när du väljer en VPN-leverantör. I de flesta fall kommer gratis VPN-tjänster att erbjuda en PPTP (Point-to-Point Tunnelling Protocol) som är det enklaste att ställa in (det är också den typ av VPN-protokoll som alla operativsystem kommer att ha inbyggd i dem). Vissa säkerhetsbrister har markerats med PPTP, vilket kan göra dessa VPN-anslutningar mycket sårbara för angrepp. Betalda tjänster från leverantörer som ExpressVPN och PureVPN erbjuder däremot ett antal VPN-protokoll, inklusive IPsec (Internet Protocol Security) och L2TP (Layer 2 Tunnelling Protocol) som i sig är säkrare än PPTP.

De protokoll som används med VPN är dock bara ett element att tänka på när man bestämmer effektiviteten hos en VPN. En annan mycket viktig faktor är den bandbredd som finns på VPN-tjänsten. Verkligheten är att gratis tjänster inte kommer att ha intäkter att investera i effektiva anslutningar till Internet, vilket resulterar i dåliga och långsamma anslutningar. Betalda VPN å andra sidan har de medel som krävs för att investera i infrastruktur och erbjuda sina kunder säkrare och mycket snabbare anslutningar.

Tillsammans med säkerhet och bandbredd är antalet servrar du kan ansluta till. Betalda VPN-tjänster har inkomster att investera i en stor mängd servrar för att säkerställa att din VPN-anslutning alltid är levande och snabb, så att du kan strömma innehåll utan buffringsproblem eller att anslutningen sjunker.

Och betalda tjänster kommer nästan alltid att ha mycket bättre kundservice än gratis tjänster. Kostnadsfria tjänster kräver ofta att du felsöker och åtgärdar dina egna VPN-problem medan betalda tjänster levereras med inbyggd hjälp för att snabbt lösa problemet. Betalda VPN erbjuder också bra kundservice via telefon som kan komma till hands om du inte kan åtgärda problemet online.

Betalda tjänster har därför ett antal fördelar jämfört med sina fria motsvarigheter.

Så här sammanfattar du:

  1. Mer robust säkerhet
  2. flera VPN-protokoll att välja mellan
  3. Tillgång till en större pool av servrar (och platser)
  4. Högre bandbredd för snabba och effektiva anslutningar
  5. Professionella kund- och tekniska supporttjänster, ofta tillgängliga dygnet runt